Halloween

Det er snart halloween - 31. okt. - så tag godt imod de unge mennesker, der evt. kommer og banker på din dør

Tirsdag d. 31. oktober er det halloween. Det er denne eftermiddag/aften, hvor børn og unge udklædte mennesker måske kommer og ringer/banker på din dør.

Hvad er halloween egentligt, hvor stammer det fra?

Mange mener, at Halloween er en amerikansk tradition. Men faktisk er det en tradition, der går helt tilbage til de urgamle keltiske døderitualer. Så faktisk stammer traditionen fra Irland, Skotland og området deromkring.

Halloween var afslutningen på sommerhalvåret. Det fejredes med en stor fest, hvor de døde blev æret, og høsten blev fejret.

Der blev brændt bål, og folk klædte sig ud. Denne dag mentes det, at der var særlig kort afstand mellem de dødes og de levendes verdener. For at holde genfærdene væk, tændte folk lys i roelygter. Senere blev det dog græskarlygter, da immigranter fra Irland og Skotland tog traditionen med til Amerika, hvor der ikke var roer.

Og det er da også den uheldige Stingy Jack fra det irske sagn, der har lagt navn til Jack O’Lantern (Jack of the Lantern), som amerikanerne kalder græskarlygterne for. (Kilde: Hvad er halloween)

Det kan være, at du måske har en lille "godte" til de, som måtte komme forbi din dør.