Naturen omkring Haderup

Haderup – midt i naturen

Hvad enten man er til vand, hede eller skov, så er Haderup byen, man skal bo i, for der er noget af det hele. Langs den østlige del af byen slynger Karup Å sig af sted med gode muligheder for at få stillet sin lyst som lystfisker. Også lystfiskere med handicap er der taget hensyn til, og er man så vild med at fiske, at man bliver nødt til at overnatte, er der ved åen også et shelter, man kan sove i. På den sydlige og vestlige side af byen ligger der både hede og statsskov, og her finder du også en stor shelter hytte ved byens FDF-hus. Hele området byder på mange stier, der kan bruges til at ride, vandre, cykle og ikke mindst løbe på. Vandreruter i skoven.

Du kan finde mere viden på www.udinaturen .dk (her zoomet på Haderup)

Herning Orienteringsklub har i samarbejde med Haderup Skole et flot "Find vej i Haderup" kort med 50 poster placeret rundt omkring i byen.

Er du til lidt mere fart og action, så kan du tage en tur på din mountainbike i det nyanlagte (2012) MTB-spor, i Sjørup Skov, kun ca. 6 km fra Haderup. Eller du kan tage til Danmarks største indendørs BMX-bane som ligger i nabobyen Feldborg.

Har man en firbenet ven, der logrer med halen, når den kommer ud at gå, kan man tage en tur i hundeskoven, som ligger lige uden for Haderup, og skal der variation til på turene, er der også nærliggende hundeskove ved Sjørup og Lundhede. Endelig kan man også tage sig en lang luftetur i skoven med gode muligheder for at møde både rådyr og krondyr. Læs mere om aktiviteter i Feldborg Skovene her.

Haderis Å, som afgrænser byen mod øst, har en stor bestand af havørred. Mere info om Haderis Å her.
På et ca. 2 km stykke af åen, lige uden for byen mod Stavlund er der gratis fiskeri, det vil sige du skal have det obligatoriske fisketegn.

Karup Å ligger blot ca. 1.5 km uden for byen mod nord. Læs mere om det perfekte levested for de store havørreder her - Stig Bachmann Nielsen/ Naturplan har tegnet skiltet.

Læs mere om lystfiskeri i området her