Stem på Haderup´s projekt

En sikker vej for store og små

Du kan afgive din stemme ved at følge dette link www.thistedforsikring.dk/lokalfavorit

Pressemeddelse fra Thisted Forsikring

Lastbilerne suser ad hovedvej 34, på vej sydover fra Hanstholm. Hovedvejen skærer midt igennem Haderup, en landsby på 1000 indbyggere mellem Skive og Herning. På en 135 meter lang strækning af vejen må byens borgere gå i rabatten langs autoværnet, uhyggelig tæt på de 5.000 biler og lastbiler der kører forbi i løbet af et døgn.

Det har borgerne i Haderup besluttet sig for at lave om på!

Projektet Lys i mørket og bedre skolevej/handicapadgang handler derfor om at gøre det muligt for byens borgere at undgå at færdes på det farlige stykke landevej. ”Som det er nu, er man nødt til at gå på vejen, mens lastbilerne suser forbi få meter væk,” fortæller Lone Handberg, der er formand for Haderup og Omegns Borgerforening. Hun tilføjer at trafikken især er voldsom når byens børn skal i skole, og at også borgere med gangbesvær har problemer med at færdes sikkert.

Derfor er formålet med projektet at opsætte belysning i Jens Jensens Anlæg der grænser op til vejen, etablere en rampe og lave en mindre forbedring af en eksisterende sti. ”Det vil gøre det muligt at smutte ned omkring anlægget – hvor der vil være lys også i de mørke timer – og op igen et sted hvor der er fortov,” forklarer Lone Handberg. Løsningen er altså enkel og lige til højrebenet – og borgerne i Haderup har allerede selv gjort en kæmpestor indsats. Haderup og Omegns Borgerforening har nemlig indsamlet næsten 60.000 kroner af de 92.000 kroner der skal til for at gøre projektet til virkelighed.

Stem på projekt Lys i mørket og bedre skolevej/handicapadgang hvis du vil hjælpe borgerne i Haderup med at realisere drømmen om en tryg og sikker by for børn og voksne.

Du kan læse mere om projektet her