Et liv under himlen

Fra 13. marts kl. 19:30 - Til 13. marts kl. 21:30
Lokation: Haderup Kultur- og Idrætscenter

Medrivende, spændende og lærerigt foredrag med danmarks mest erfarne jagerpilot, Thomas Kristensen - også kendt fra programserien "Jagerpiloterne" på DR1.

Thomas Kristensen (MET) er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. I dette foredrag tager han en rejse gennem et liv, som har sit udspring i skyggen af den første månelanding.

Thomas voksede op i rolige omgivelser på Amager, men teenageårene og fodboldspillet på Fremad Amagers baner bliver afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren. Som 23-årig kan han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i ACES II katapultsædet i et F-16 jagerfly.

Foredraget giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske flyvevåben. MET fortæller blandt andet om uddannelsen samt træningen, om udstyret, teknikken og om et unikt broderligt kammeratskab i jagereskadrillerne. 

METs åbenhjertige fortælling om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig, giver stof til eftertanke hos tilhøreren.

Pris 120 kr./person (kontant eller MobilPay)
Kaffe, kage og kolde drikke kan købes i pausen.

 

Fakta om Thomas Kristensen

Thomas Kristensen (f. 1969), med flyvernavnet MET, er opvokset på Amager. Han blev student fra Tårnby Gymnasium i 1988, og påbegyndte efterfølgende en Reserveofficers uddannelse i Hæren.

Efter en tur på Sergentskolen i Sønderborg og løjtnantsskolen i Oksbøl endte han som Delingsfører ved Gardehusarregimentet. Det var her han i efteråret så en plakat for ”Pilot i Forsvaret”, som fik ham til at søge Jagerpilotuddannelsen ”inden han blev en gammel mand og fortrød det”.

I 1991 startede han på Flyveskolen på Avnø. Efter 13 måneder på Sheppard Airforce Base i Texas, graduerede han fra Euro Nato Joint Jet Pilot Training (ENJJPT) med klasse 93-05.

MET kunne for første gang sætte sig i cockpittet på F-16 i 1993. Siden da har han fløjet over 3500 timer i henholdsvis ESK723, ESK726 og efter F-16 nedlukning på Aalborg, ESK727 på Skrydstrup. Han har deltaget i operationer over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak, og er dermed den eneste danske jagerpilot, der har deltaget i alle de krige som Flyvevåbnet har deltaget i.

Ved siden af uddannelser i forsvaret har han også en Master Practitioner i NLP (Neuro-linguistic programming), og har siden 2006 været tvillingefar.

MET står bag bøgerne "F16 – oplevelser på danske vinger" (2011), "Hercules – oplevelser på danske vinger" (2015), "Merlin – oplevelser på danske vinger" (2017) samt selvbiografien "Kysser Himlen" (2017).

Anmeldelser fra tidligere foredrag.

Vildt spændende og ærligt foredrag som fangede publikum. Vi hørte om missionerne til Afghanistan og Libyen, fik forklaret hvordan bomberne virker, samt så et angreb set fra jagerpilotens synsvinkel. Vi fik indblik i Thomas’ uddannelse og hvad det kræver at være jagerpilot både fysisk og psykisk.
Vi fik mange positive tilbagemeldinger på foredraget og vil klart anbefale ham.
- Rie Hollænder Ibsen, Arrangementsvært, Bramming Bibliotekerne

Thomas Kristensen er en utrolig god fortæller, som evner at tale i billeder, så tilhørere næsten føler at de sidder i F16 flyet og fuldt ud forstår de tanker, der går gennem en pilots hoved under det uhyre intense arbejde som flyvning under krig må være….. Thomas Kristensens foredrag hører så absolut til i top 10, over de hundredvis af foredrag jeg har hørt.
- Flemming Hansen, Fhv. Transport og energiminister

Velforberedt og veloplagt havde Thomas publikum i sin hule hånd lige fra starten….. Alt i alt fik vi en indsigt i en hel anden verden og en åbenhjertig fortælling om de svære stunder og overvejelserne der melder sig som udsendt i krig.
- Jeanette Kjær Christiansen, Arrangementskoordinator, Fredericia Bibliotek