Første spadestik til Haderup Omfartsvej

Skoleelever fra Haderup Skole- & Børnehus står klar med skovlene, når Vejdirektoratet sætter gang i byggeriet af Haderup Omfartsvej vest om Haderup med et første spadestik fredag den 23. november kl. 14 ved Viftrupvej 13.

Med til at tage spadestikket er folketingspolitikerne Kristian Pihl Lorentzen og Andreas Steenberg fra Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, Joan Hansen, formand for Teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune, og borgmester Peder Chr. Kirkegaard, Skive Kommune.​
 
Som en særlig indbudt taler vil Asger Lund Jensen, der er elevrådsrepræsentant og går i 8. klasse på Haderup Skole- & Børnehus, afslutte talerne på dagen.

 
Haderup aflastes
Spadestikket, der officielt sætter gang i arbejdet, finder sted ved Viftrupvej, hvor den kommende omfartsvej tilsluttes Viborgvej i et stort rampeanlæg.
 
”Der er mange mennesker og lokale kræfter, som har arbejdet for, at Haderup Omfartsvej skulle blive en realitet. Nu er vi klar til at sætte gang i arbejdet. Når vejen åbner i 2020, vil alle trafikanter opleve en væsentligt mere fremkommelig og sikker vej i regionen. Og borgerne vil opleve en markant aflastning af den gennemkørende trafik i Haderup by,” siger John Kjærsgaard, der er projektleder i Vejdirektoratet.
 
Mød holdet bag omfartsvejen
Alle er velkomne til at deltage i arrangementet, hvor man blandt andet kan møde holdet bag omfartsvejen fra både Vejdirektoratet og entreprenøren på det omfattende anlægsarbejde.
 
Man kan også møde arkæologer fra Museum Midtjylland og Holstebro Museum, der kan fortælle mere om deres arbejde med at sikre og registrere eventuelle oldtidsfund i området.
 
PROGRAM
Kl. 14.00 Pladsen åbner
  • Mødested: Viftrupvej 13, 7540 Haderup
    Der vil være P-mulighed langs Viftrupvej
Kl. 14.15 Velkomst og taler
  • ​Velkomst v/ anlægs- og driftsdirektør Michael Kirkfeldt, Vejdirektoratet
  • Tale v/ udvalgsformand Joan Hansen, Teknik- og miljøudvalget, Herning Kommune
  • Tale v/ borgmester Peder Chr. Kirkegaard, Skive Kommune
  • Tale v/ Asger Lund Jensen, 8. klasse på Haderup Skole & Børnehus
Kl. 14.45 Første spadestik
  • Spadestikket tages, og vejarbejdet går i gang
    Derefter serveres der kage og kaffe m.m.
Kl. 15.30 Forventet afslutning